....Jedan trenutak

09.02.2008., subota

Zlocin u Sarajevu

Strasan zlocin zbio se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu. Maloljetni Denis Mrnjavac, ucenik KSC, zboden je nozem od strane trojice ucenika Srednje masinske skole u tramvaju, u sred bijela dana.

Razlog: pogledao je jednog od njih, koji mu je rekao ako me jos jednom pogledas, "Zboscu te!"

Strasna je cinjenica da je u tramvaju bilo oko 30-tak ljudi od kojih niko nije reagovao vec na prva koskanja. Jos strasnije je da prilikom hapsenja maloljetni Nermin Sikiric (17) izjavio: "Ne mozete mi nista. Uvijek sam bio dva dana u policiji, dva u tuzilastvu i onda pustan na slobodu!"

Jednog odlicnog ucenika zbola su trojica njemu potpuno nepoznatih mladica. Zasto? Samo jer ih je pogledao. U kakvom svijetu mi zivimo? U svijetu kriminalaca-heroja, u svijetu u kojem ce za ovakvo ubojstvo s predumisljajem maloljetni N. Sikiric dobiti maksimalno 8-9 godina?! Jos ce ga zbog dobrog vladanja pustiti nakon 3-4 godine.

Sarajevo, onaj njegovi normalni dio je zgrozen sa ovim zlocinom, no biti samo zgrozen ne znaci da ce se ista promijeniti. Jutros slusam na radiju da su sinoc iz vatrenog oruzja ranjena dva slucajna prolaznika u uzem dijelu grada Sarajeva.

Sarajevo je ocigledno, postalo mjesto opasnog zivljenja. Mjesto u kojem zakon ne postoji i u kojem je moguce da maloljetnici hodaju naoruzani, kako sa hladnim tako i sa vatrenim oruzjem.

Sve dok se ne promijeni zakon i dok se ne poostri kontrola nosenja oruzja u skolama (siguran sam da se u vecinu srednjih skola dnevno unese najmanje desetak pistolja razlicitog kalibra i nebrojeni broj nozeva i boksera), dok se prakticno ne uvede kao u USA, metal detektor kroz koji ce prolaziti svi ucenici i dok se zakon ne poostri, opet kao u USA, da maloljetnik za ovakav zlocin dobije 40 godina bez mogucnosti smanjenja kazne nista se bitno nece promijeniti.

Nazalost.
------------------------------------------------

Bosnom i Hercegovinom, emailom, kruze fotografije te trojice zlocinaca koji su izvrsili taj monstruozni zlocin ubistva na javnom mjestu bez ikakvog razloga:

Ademir Lelovic:



Berin Talic:



i sam ubojica, Nermin Sikiric:




Sluzbena zapiska kaze: SARAJEVO - Sedamnaestogodišnji Denis Mrnjavac podlegao je juče nakon što su ga na povratku iz škole napala i izbola nožem tri mladića bez ikakvog povoda, potvrđeno je u policiji.

Mrnjavca su u utorak naveče u GRAS-ovom tramvaju pretukli Nermin Sikirica (17), Berin Talić (19) i Ademir Lelović, a maloljetni Nermin Sikirica ga je potom ubo nožem u predjelu stomaka.

Biljana Jandrić, portparol bolnice "Koševo", kazala je da nesretnom mladiću presječena arterija u trbuhu na dva mjesta, te da je i pored svih napora ljekara je podlegao.

Prema policijskim informacijama, za napad nije bilo nikakvog povoda.

"Jedan od nasilnika pitao je Mrnjavca: 'Šta me gledaš?' On je rekao: 'Šta gledam' i oni su ga počeli udarati rukama, nogama, bokserom, a N.S. ga je zbo nožem", rekao je naš sagovornik iz policije.

Policija je naknadno u jednom objektu na Baščaršiji pronašla bokser koji je korišten u tuči, te nož kojim je zboden.

U Kantonalnom tužilaštvu je potvrđeno da su sva trojica osumnjičenih uhapšena, koji su inače iz Sarajeva, te je za njih predložen pritvor. U policiji kažu da su N.S. i Lelović odranije poznati po vršenju krivičnih djela razbojništa i nasilničkog ponašanja.

"Policija je protiv njih nekoliko puta podnosila krivične prijave tužilaštvu u prošloj godini", naglasili su u policiji.

Saznajemo i da je veliki broj građana i policajaca u utorak naveče dao krv u Zavodu za transfuziologiju, pošto je mladić imao

- 11:07 - Komentari (43) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blogovi sa foto tematikom

BH PHOTOGRAPHERS (galleries)